Categorieën
Nieuws en updates

Pitch jouw foodstart-up en win gratis kantoorruimte

Pitch jouw foodstart-up en win gratis kantoorruimte

Ede, 23 september 2020 – Het World Food Center in Ede is op zoek naar foodstart-ups die willen bijdragen aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Daarvoor is een contest uitgeschreven waarbij startende ondernemers hun bedrijf kunnen pitchen en kans maken op gratis kantoorruimte in Roots Innovation Hub op het World Food Center-terrein. Een professionele jury met experts op het gebied van food en business jureert de pitches van de start-ups tijdens een live uitzending op 12 november vanuit de Mauritskazerne.

Het World Food Center ontwikkelt zich tot dé food-ontmoetingsplek in Nederland, waar wonen, werken en beleven samenkomen. Hier bouwen innovatieve (agri)foodbedrijven, organisaties en kennisinstellingen samen aan een gezonde toekomst voor people, planet en profit. Het is dus de ideale plek voor start-ups die écht een verandering teweeg willen brengen in het voedsellandschap.

De winnaar van de contest wint een jaar lang gratis kantoorruimte bij ROOTS Innovation Hub op het World Food Center-terrein en een jaar lang gratis lidmaatschap van de community WFC Network. Om in aanmerking te komen voor deze contest, mogen start-ups niet langer dan 5 jaar ingeschreven staan bij de KvK.

Enthousiaste start-ups in de food-sector kunnen zich tot en met 31 oktober aanmelden via www.bestplaceinfood.nl. Vervolgens ontvangen zij een bevestigingsmail met de vraag om hun start-up op creatieve wijze te laten zien (bijvoorbeeld door middel van een video). Begin november worden er uit de aanmeldingen 5 finalisten geselecteerd. Bij de selectie wordt gekeken naar de motivatie en toekomstvisie, de manier waarop de start-up bijdraagt aan een duurzamer voedselsysteem en de toegevoegde waarde van de start-up voor het WFC-terrein en de community.

De finalisten worden uitgenodigd om op 12 november live te komen pitchen tijdens de finale op locatie, die live uitgezonden wordt via Youtube. De pitches worden ter plekke beoordeeld door een professionele jury. Aansluitend wordt de winnaar bekendgemaakt.

De jury
De jury bestaat uit 5 experts binnen de foodsector waaronder Hans Steenbergen, trendwathcer en mede-oprichter van Food Inspiration en Dick Veerman, mede-oprichter van Foodlog. Ze hebben ieder ervaring binnen het bedrijfsleven en zijn gemotiveerd om start-ups te helpen een doorslaand succes te maken van hun bedrijf.